Iers brood of soda brood

super makkelijk als je de tijd er voor neemt;

Iers brood of sodabrood lekker snel klaar en smikkelen maar

Tijd: 30 min + circa 25 min in de oven

Recept voor 12 sneetjes brood

Benodigdheden:

  • 450 gram bloem tarwe of volkoren is goed.
  • 100 gram Bloem plus een beetje voor werkblad
  • 1 theelepel Baking Soda
  • 2 theelepels Zout
  • 450 milliliter Karnemelk

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 230 graden. Bekleed vervolgens een bakplaat met een wat bakpapier.

Meng in een grote kom het volkorenmeel, de bloem, baking soda, tarwezemelen en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng in een grote kom het volkorenmeel, de bloem, baking soda, tarwezemelen en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.

 

Giet de karnemelk in het kuiltje en kneed het geheel tot een soepel deeg. Zorg ervoor dat het deeg niet te nat is, voeg eventueel nog wat extra bloem toe. Wanneer er een mooie bal begint te ontstaan, bestuif je het werkblad met een beetje bloem en kneed het deeg tot een grote bal. Leg de deegbal op de met bakpapier beklede bakplaat en snij een diepe snee in de bovenkant van de deegbal.

 

Bak het brood 15 minuten in de voorverwarmde oven (230 graden). Verlaag de oventemperatuur na 15 minuten naar 200 graden en bak het brood nog ongeveer 20 minuten af. Het brood is gaar als het hol klinkt als je tegen de onderkant aan tikt. Nu kan het smullen beginnen, lekker met wat kaas of verse jam.

vormen varieren;

je kan dus de bol vorm kiezen maar ook strengen in elkaar gevouwen pretzels  maken, bollen aan elkaar of wel nekbrood.

of met een grote bol en een kleine bol een sneeuwman maken leg er dan een plakje kaas

voor het gezicht met ogen en mond erop maken en op het lichaam knoopsgaten maken dit mee bakken geweldig leuk...samengesteld uit diverse publicaties.

Gvg2020

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2019 - 2024 WindoW 59 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel