Chinese tomatensoep...

Chinese tomatensoep.

Chinezen gebruiken vrijwel nooit peper en zout zoals wij, in hun gerechten.

Wel chili pepers,  sambal pepers, eigenlijk bedoelt om bacteriën in het eten te doden.

Zout eigenlijk nooit. Dat is er bij ons door het Indische bijgekomen of we hebben dat zelf zo bedacht, druppeltje maggi erbij sambal erbij.

 

Voor 4 personen dat is natuurlijk flexibel.

op basis van kip en kippenbouillon.(1 blokje voor 1 liter)

ketjap naar smaak enkele druppel of een scheutje, maar de echte is de droge ( ik bedoel dan niet de zoete)uit Kanton in de toko te krijgen.

Stukjes kip

5 schepjes suiker

ik doe wel wat noedels of vermicelli erbij.

wat groen altijd leuk peterselie bedoel ik dan. bos bloemen staat zo raar….

tomatenpuree 1 a 2 blikjes...mmmmm

theelepeltje sambal oid…

wat fijngesneden bamboescheutjes of taugé altijd goed je kunt er zoveel in doen

maar weglaten is ook n kunst.

 

vrij makkelijk, pan met 1 liter water en het bouillonblokje op de warmte bron,

kampvuur, gas, elektriciteit, zonne energie, verzin het maar….

Eigenlijk een regel bij soep maken : nooit nooit nooit laten koken dan verdwijnt er

ontzettend veel smaak en geurstoffen…

verwarmen tot 90 dus, dan kip, noedels, tomatenpuree en de suiker erbij.

wat ketjap ed roeren en klaar….tot de noedels gaar zijn op laag houden.

Opscheppen, maggi wel of maggi niet erbij.

in n chinees kommetje met wat peter en selie en  taugé en klaar...

smullen en plezier GvG2021

sambalbij of honingbij.....

 

 

 

 

 

 

 

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2019 - 2024 WindoW 59 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel