Gehaktballen vet arm
uit m'n hoofd.
Zet een pan op met ruim water 1,5-2 ltr.
met daar in een flinke eetlepel buisman (gebrande suiker) proef je niets van.
Gehakt; 500 gram gekruid of ongekruid (onkruid dus) varkens half om of runder aangetekend dat rundvlees iets droger is
en dus wat meer "vocht" behoeft, dit kan zijn eiwit,water,melk,
2 gemiddelde eieren.
50 gr. paneermeel (mijn recept voor paneermeel krijg je niet
enne geen beschuit is te zoet.)
2 eetlepels gehakt kruiden ik haal die bij de Aldi of Lidl die zijn goed
halve eetlepel citroen sap
p&z
20 ml melk of. meer of minder
theelepel sambal oelek
peterselie staat altijd wel leuk iets groens in de bal zmz...
Maak eerst een papje van alles zonder het gehakt...
Meng dan rustig met de machine of by hand, het gehakt erbij.
maak ballen normaal ongeveer 125 pstuk of voor balletjes in tomatensce de
ballen in vierendelen......
of maak er plat een paar hamburgers van.
dan kookt het water intussen en kun je de ballen toevoegen niet in 1 dan in 2 x
15 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. (90 graden)
mooie vetarme gehaktballen vers het lekkerst maar ook bewaren (eerst afkoelen) in de diepvries is heel goed mogelijk.
ook kunnen met dit recept; gehaktballetjes in tomaten, kaas, of paprika saus gemaakt worden, prikkertje erin en klaar....
is getekend uw gediplomeerde kok en souschef Hotel Westend Loosdrecht;
Gérard Gvg2020